Toppkvalitativ grekisk extra jungfruolja, direkt från källan

 

Evoolution Olive Oil

Evoo food AB samarbetar med Grekiska företaget Evoolution, för att ge svenska och skandinaviska konsumenter möjlighet att erhålla högkvalitativ grekiska extra jungfruolja.

 

Själva namnet på olivoljan, Evoolution, påvisar ambitionerna och visionen, en sammansättning av den internationella förkortningen "EVOO" för extra jungfruolja (extra virgin oliveoil) och det engelska ordet "evolution", som står för biologisk utveckling. Evoolution olivolja är av yppersta kvalité och har vid flera tillfällen prisbelönats.

Cycle effektivitet

Vetenskapliga studier har visat att vitaminer och polyfenoler, naturliga antioxidanter,som finns i olivolja är väldigt hälsosamma för människan. Men vid tillverkningen av olivolja går ofta dessa dyrbara ingredienser förlorad i processen innan olivoljan lämnar fabriken.

 

Cycle Effektivitet av EvoolutionTM säkerställer och GARANTERAR att alla förpackningar av Evoolution olivolja innehåller aromatisk, färsk grekisk olivolja med maximalt näringsvärde. Vilket oberoende Lab-tester bevisar.
 

En Olivolja i Världsklass

Evoolution strävar ständigt efter att tillgodose efterfrågan och bibehålla en olivolja i absolut världsklass. Därför kombineras traditionella, naturliga metoder för noggrann odling av olivträd med vår senaste teknik för tillverkning av extra virgin olivolja, som bereds genom kall extraktion.

 

Vår moderna fabrik och oljekvarn ligger i St Helena Troizina. Fabriken är byggd från grunden i enlighet med internationella normer, för att producera exklusiva toppkvalitativa produkter under kvalitetskontroll i minsta detalj.

Kvalitet och smak

Våra experter är personligen på plats vid olivskörden för att övervaka att endast de absolut bästa oliverna används och att skörd, transport och produktion följer kravspecifikationen

Oliverna överförs direkt till oljepress i påsar med fiber eller perforerade plastbackar. Där sorteras pinnar och löv bort, oliverna tvättas och oljeproduktionen påbörjas genom kall extraktion.

 

Oliverna tillverkas i små tillverkningssatser som möjliggör noggrann kvalitetskontroll. Varje sats registreras och får sin egen kod. Prover av varje parti testas i vårt toppmoderna laboratorium för att kunna garantera Evolution olivoljas höga kvalité och fruktiga smak